FRITULE

Uživanje u tradicionalnim slasticama često nas vraća u tople i sretne trenutke iz prošlosti. Jedna od tih poslastica koja oduševljava s bogatstvom okusa i mirisom jesu fritule. Ove male, pahuljaste kuglice često su sinonim za obiteljska okupljanja i prazničnu atmosferu. Ako želite razveseliti sebe i svoje ukućane i unijeti dašak tradicije u svoj dom, evo recepta za najbolje fritule koje ste ikad probali.

Sastojci

  • 20 jušnih žlica brašna (40 dkg)
  • 1 prašak za pecivo
  • 1/2 čajne žličice soli
  • 2 jaja
  • 4 žlice šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 2 čašice jogurta

Po želji

  • Korica limuna/naranče, naribana
  • Šećer u prahu za posipanje
  • malo ruma
  • grožđice

 

Najbolje fritule koje ćete ikad probati. Hrskave izvana, mekane iznutra!

Uputa:

  1. Priprema smjese: U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol. U drugoj zdjeli umutite jaja, dodajte jogurt, šećer, vanilin šećer i naribanu koricu limuna. Sjedinite obje smjese i dobro promiješajte dok ne dobijete glatku masu.

  2. Tijesto: Ostavite smjesu da odstoji nekoliko minuta kako bi se svi sastojci sjedinili. Tijesto treba biti gusta kašasta masa.

  3. Prženje fritula: U velikoj tavi zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Najjednostavniji i najuredniji način za mene se pokazao da cijelu smjestu stavim u vrećicu za zamrzavanje, odrežem vrh (veličina odrezanog vrha određuje veličinu fritula) i nožićem ih razdvajam u ulje. (video niže!)

  4. Posluživanje: Izvadite fritule i stavljajte ih na papirnati ubrus kako biste uklonili višak ulja. Poslužite ih tople, posipane šećerom u prahu, cimet šećerom, čokoladom, džemom ili nekim drugim preljevom.

Ovaj recept jamči da će vaše fritule biti neodoljive i očaravajuće za sva osjetila. Neka ova slatka delicija postane omiljeni dio vašeg obiteljskog stola i unese toplinu i radost u vaš dom. Spremite se za uživanje u čaroliji okusa uz ove fantastične fritule!
Svakako javite svoje dojmove!

Komentiraj